SPECIALUTFÖRANDEN

SENASTE NYTT

 

TILL MASKINSÄKERHET, ARBETSMILJÖ, M.M.

 

VINETS PRIS

 

LAGRING AV VIN

 

TIPS PÅ

LAGRINGSVÄRDA VINER

 

ORDNING OCH REDA

 

PRODUKTER

 

SPECIAL­

UTFÖRANDEN

 

PRISER

 

FRAKTER, KÖPINFORMATION

 

BESTÄLLNING

 

TEKNISKA DATA

 

FLASK-

STORLEKAR

 

SIMONSTORPS-

KARTA

  

KONTAKT ÖNSKAS 

 

Vi kan även leverera mer exklusiva utföranden t.ex. för restauranger, vinimportörer, lagringskällare etc., samt lösa placeringsproblem.

Även på sådana produkter kan vi utlova gedigen kvalitet och konkurrenskraftigt pris.

Vinö eller Winebar, en kombination av vinlagring och bord som kan placeras fristående i ett rum. Se nedan.   

Tala om vad Ni söker, så skickar vi en offert.

Vi har fått förtroendet att leverera vinställ för mer än 8000 flaskor till VinUnic och Vingruppen i Norden. Vinställen används på såväl kontoret som i ett lager i Vingruppen's lokaler på Regeringsgatan 109 i Stockholm.

Besök gärna Vingruppens hemsida, https://www.vingruppen.se/

 

Vingruppens företag Vinunic och Wine World hade tidigare sina kontor i ett äldre hus på Östermalm. På de två väggar där Quercia vinställ skulle placeras fanns höga och breda golvsocklar med extra kabelkanal. De vackra parkettgolven var också lite ojämna, så stödbenen måste ha anordningar för att individuellt kunna reglera höjden.

Eftersom man förstås inte vill göra åverkan på socklarna, och man inte heller kunde komma intill väggen för fastsättning av vinställen, fick vi i uppdrag att konstruera och tillverka speciella stödanordningar.  Resultatet ses här:

"Vinskåp", ca 125 cm högt, på Vinunic's kontor, som rymmer sammanlagt 120 flaskor. Stativet är fristående och behöver inte fästas i vägg. Uppe på stativet kan man lägga en skiva och på så sätt få en avläggningsyta.

Hotell Mornington på Nybrogatan 53 i Stockholm har strax före jul 2015 totalrenoverat sin restaurang, och för att presentera sina viner och öl har kylrummen placerats fullt exponerade för kunderna . I detta ingår att 8 st M48 för 384 flaskor har placerats i ett fönster ut mot gatan, 1 st vinkylrum med Quercia vinställ för 682 flaskor samt ett ölkylrum med Quercia hylla med rostfria hyllplan. 

Fönster från utsidan                    Fönster från insidan

   

Vinkylrum                    Ölkylrum

 

Smalning i steg om ca 9 cm kan göras på såväl Modell 48 som Modell 30. Bilden visar 2 moduler av Modell 30 / 40 cm. Varje modul rymmer då 20 flaskor.

 

Hos restaurang Knäppingen i Norrköping, belägen i Stadsmuseet, har en liten skrubb inretts med Quercia vinställ, med plats för 248 flaskor. P.g.a. ett element, avloppsrör samt anpassning till de befintliga måtten har speciallösningar betr. bredd på en av vinställsstaplarna och infästningen vid elementet gjorts. Enkla lösningar på problemen!

Några exempel från en valvkällare där det inte finns några släta väggar att fästa vinställen på. Då levererar vi stativ för fristående placering.

2 st M48. Vinställ i stativ för fristående uppställning.

Vinö med 3 dubbelmoduler plus 5 moduler med 2*M30 i vardera

Anpassning till valvformen. Vinställ i stativ för fristående uppställning.

 

Vinställ hos restaurang i Norrköping.

 

De bågnande trävinställen har bytts till Quercia vinställ för liggande flaskor. På grund av ojämna väggar och grusgolv har vinställen byggts in i stålstativ, placerats på stenplattor samt förankrats i väggarna. 

 

 

 

 

Innan Quercia vinställ och hyllor:

Man har även behov av fler vinställ för liggande flaskor, samt för hyllor för kartonger och lådor med öl, läsk, sprit, glas m.m.

Installerat av Quercia:

Stativ specialanpassat för placering mot en glasvägg. Varje modul består av 4 st M30 på varandra, d.v.s. plats för 120 flaskor i varje modul.

Vinö eller Winebar, en kombination av vinlagring och bord som kan placeras fristående i ett rum.

Denna Winebar har dimensionerna:

Höjd 125 cm, längd 177 cm, bredd 58 cm och rymmer 360 flaskor.

Den är byggd med sammanlagt 12 st modell 30, som placeras 2 st på varandra i varje modul. 2 moduler står rygg mot rygg, och det är 3 moduler i bredd.

Winebar kompletteras av oss eller av köparen med skiva i lämplig storlek och utförande.

Winebar kan göras i olika längder och höjder, t.ex.

Höjd 106 cm om 1 st M48 används i varje modul, eller 125 cm med 2 st M30 på varandra..

Längd 62 cm med 1*2 moduler, 121 cm med 2*2 moduler, 180 cm med 3*2 moduler och 239 cm med 4*2 moduler.